Uitbesteden doe je zó – 3 tips!

Je agenda zit bomvol, je besteed je tijd aan dingen die je vreselijk vindt om te doen en de groei van je bedrijf stagneert. Het frustreert je omdat je weet dat je zoveel meer te geven hebt en nu niet tot je volle potentie komt.

Mijn eigen ervaring

My Equine Business groeit! Superleuk natuurlijk! Dit betekent dat ik steeds meer taken ga uitbesteden. Taken die me te veel tijd kosten, die ik niet leuk vind om te doen of die iemand anders gewoonweg veel beter kan.
Voor My Equine Business was ik ook al ondernemer. Ik organiseerde zakelijke evenementen tot wel 1000 bezoekers of zelfs meer. Dat was een hele organisatie en het was absoluut noodzakelijk om werk uit te besteden. In de voorbereiding, maar zeker ook in de uitvoering. Deze ervaring neem ik dan ook nu weer mee om tot een superleuk ‘My Equine Business Team’ te komen. In deze blog geef ik je 3 tips om succesvol uit te besteden. Hoop je hiermee te kunnen inspireren en aanmoedigen om ook de stap te maken als dat een goede volgende stap voor je is!

Uitbesteden doe je zo!

Veel ondernemers die de opstartfase van hun bedrijf voorbij zijn komen op het punt dat ze weten dat het tijd is om taken te gaan uitbesteden. Wanneer begin je nou met uitbesteden en hoe kun je dit het beste aanpakken? Ik geef je 3 tips!

Tip 1: Werk met mensen die jouw missie supporten
Er zijn eindeloos veel professionals die jou kunnen ondersteunen in je werk. Kies ervoor om met mensen te gaan werken die jouw missie volledig begrijpen, voelen én je daarin willen supporten. Zij zullen zoveel harder voor je willen werken en met veel meer passie en plezier. Leuk voor hen, maar ook veel leuker voor jou én goed voor je business.

Professionals die hun vak goed verstaan maar jouw missie niet begrijpen en er niets bij voelen, zullen met veel minder passie en enthousiasme voor je werken. Er is een afstand, die voelbaar zal zijn in de communicatie en algehele bedrijfsvoering. Draai het maar eens om: werk je fijner, harder en met meer plezier voor droomklanten of voor klanten die verder van je af staan?

Werk dus samen met professionals die jouw missie supporten voor een succesvollere samenwerking.

Tip 2: Spreek verwachtingen uit!
Een goede samenwerking valt of staat met een goede communicatie. Spreek beide je verwachtingen uit, zodat je niet teleurgesteld raakt wanneer zaken anders gaan dan je vooraf bedacht had of waar je op gehoopt had. De ander kan niet ruiken wat jij verlangt. Je kunt hierbij denken aan verwachtingen omtrent de inhoud van de opdracht (wat wil je concreet dat iemand oplevert?), de duur van de opdracht, de manier waarop een opdracht wordt aangepakt, deadlines, communicatie rondom de voortgang. Spreek het uit of zet het op papier!

Teamwork makes the dream work!

Tip 3: Doe ervaring op!
Uitbesteden is een vaardigheid. Veel ondernemers vinden het spannend om taken uit te besteden omdat ze bang zijn een fout te maken, het in een teleurstelling eindigt of omdat ze niet weten of ze wel de juiste professional hebben uitgekozen.

Die angsten zijn heel menselijk, want velen met jou voelen dezelfde angst. Besef je dat wanneer je je daardoor laat weerhouden, je dus niet verder komt. Je agenda blijft vol, je blijft taken uitvoeren die je helemaal niet leuk vindt om te doen en de groei van je bedrijf stagneert. Is dat niet wat je wil? Wil je weer meer tijd voor de dingen die je belangrijk vindt en graag doet en groeien met je bedrijf?

Zie het uitbesteden van werk als je fantastische kans om dit te realiseren. Zie het als een weg die je inslaat en je meer vrijheid en plezier gaat geven. Hoe heerlijk is dat! Maak met jezelf de afspraak dat je kei gaat worden in het uitbesteden van werk. Je gaat de reis aan, je gaat ervaring opdoen, je gaat misschien inderdaad teleurgesteld raken, maar dat is part of the process. Je gebruikt je ervaring om de volgende keer het weer beter te doen. Zo groei je!

Nu ben ik wel benieuwd naar jou. Besteed jij werk uit? Zo ja, welke tips heb jij om kei te worden in het uitbesteden van werk? Zo niet, wat maakt dat je nog geen werk uitbesteed? Laat het hieronder in de reacties weten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *