Weekend Paardenbedrijf

Stalhouders: 3 tips voor een ontspannen weekend

Het weekend begint bijna, maar dat heeft voor stalhouders een heel andere betekenis dan voor iemand die een 9-5 baan heeft. Paardenmensen en helemaal staleigenaren, hebben nooit weekend. De zorg voor jouw paarden (en die van anderen) gaat dag en nacht en 7 dagen per week door. Daar geniet je natuurlijk op en top van, maar ook jij hebt het recht om even lekker te ontspannen tijdens het weekend.

Tip 1 – Bereid je week voor

Het voelt lekker om je week in te delen in werkdagen en weekenddagen. Ook al heb je eigenlijk niet écht weekend, je kunt toch je best doen om de weekenddagen zo relaxt mogelijk te maken. Maak op vrijdag een planning en bereid alles voor, zodat je dit niet meer in het weekend hoeft te doen. Richt je werkzaamheden in dat je in het weekend alleen het hoofdnoodzakelijke hoeft te doen (voeren, paarden buiten zetten, opstrooien etc.). Klusje die ook kunnen wachten tot maandag laat je gewoon lekker liggen.

Tip 2 – Geef je e-mail ook weekend

Voel je ook zo’n druk om minimaal 25x per dag je e-mail te checken en er meteen op te reageren? Gun jezelf eens rust en laat je e-mail voor wat het is tot maandagochtend. Bedenk je dat diegene die een e-mail stuurt ook geniet van het weekend en misschien zelf ook niet in de gelegenheid is om een antwoord te lezen. Als het echt dringend is, dan bellen mensen je wel! Natuurlijk is het belangrijk om altijd telefonisch bereik te zijn, mocht er iets met je paarden aan de hand zijn of paardeneigenaren je willen bereiken.

Tip 3 – Doe eens gek!

Doe eens iets geks in het weekend. Iets wat je niet zo snel zou doen op een doordeweekse dag. Pak eens spontaan de trailer en maak een lekkere rit op het strand. Neem eens de tijd om je paard uitgebreid te vertroetelen en te toiletteren. Dat zal vast gewaardeerd worden en je weet heel goed dat je er zelf ook van zult genieten. Liggen de springbalken al een eeuwigheid weg te rotten, omdat je er eigenlijk nooit tijd voor hebt om ze neer te leggen en te gebruiken? Grijp je kans en gun het jezelf om eens niet super productief te zijn, maar gewoon eens te genieten. Genieten van je leven en van je paarden!

Live life to the max!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *