Spring eruit in de paardensport

Zo spring je eruit tussen ‘al die anderen’ – 2 tips

Hoe ga ik mij in hemelsnaam onderscheiden tussen al die anderen? Er zijn zo ontzettend veel paardenliefhebbers die niets anders willen dan werken in de paarden. Maar hoe zorg je er voor dat jij diegene bent die als eerste gebeld wordt wanneer er een ruiter, masseur, fysiotherapeut, instructeur, zadelmaker, hoefsmid, osteopaat of ruiterfit-trainer nodig is?

Copycats

Je kunt natuurlijk lekker gek doen, zoals op de foto, maar de vraag is hoe serieus je dan genomen zal worden. Je bent bloedserieus en wil niets liever dan klanten naar je toetrekken en werk maken van jouw passie. Ook met de komst van internet en social media lijkt de weg naar succes makkelijk, door te kopiëren want jouw idolen doen. Want, als zij daarmee succesvol geworden zijn, dan zal dat mijn carriere vast ook een boost geven. Vaak wordt vergeten dat ieder persoon anders is en kopiëren dus helemaal niet veel zin heeft. Want wat bij hem of haar past, hoeft niet bij jou te werken of te passen. Het komt nep en onecht over en daar prikken ook jouw klanten wel doorheen. Wat kun je doen om je op een professionele, oprechte manier te onderscheiden, waarbij je ook serieus genomen zal worden? Ik heb twee tips voor je.

Tip 1. Haal inspiratie uit andere branches

Het is makkelijk om inspiratie te halen uit de paardensport, maar niet altijd even vernieuwend of verrassend. Haal eens je inspiratie uit andere branches of industrieën. Welke hobby’s heb je nog meer? Dansen, fashion, koken of klussen in huis. Laat je eens inspireren. En welke personen uit andere branches inspireren jou? Welke stappen zetten zij of welke keuzes maken zij die jou als persoon weer triggeren anders over je passie en je droom om daar werk van te maken na te denken? Ik raak zelf geïnspireerd wanneer ik in een nieuwe, hippe tent een hapje ga eten. Hoe onderscheiden zij zich ten opzichte van alle andere horecagelegenheden? De kleine details kunnen al iets bij me oproepen, waardoor ik op vernieuwende ideeën kom die ik kan toepassen op mij eigen werkzaamheden.

Tip 2. Laat zien wie je bent!

Wie herkent het niet: ‘gezellig’ met de familie op de bank, terwijl iedereen op zijn telefoon druk aan het ‘socializen’ is. De digitalisering heeft ook een keerzijde, want na jaren zoveel mogelijk online komt steeds meer behoefte aan weer écht contact met mensen. Wie is nou het gezicht achter de onderneming? Laat je zien! Naast het feit dat het vertrouwen wekt bij je potentiële klanten, vinden zij het ook echt leuk om je te leren kennen. Vertel eens wat over jezelf. Welke hobby of gekke guilty pleasure heb je? Wat typeert jou, waarmee je je onderscheidt van ‘al die anderen’?

Nu ben ik benieuwd naar jouw verhaal: “wat doe jij om eruit te springen tussen ‘al die anderen’?”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *