My Equine business meer omzet paardenbedrijf

Simpele manier voor meer omzet met je paardenbedrijf

Het wordt vaak ervaren als één van de meest moeilijke dingen van ondernemerschap: omzet genereren. Hoe zorg je nou voor dat er geld in het laadje komt? Veel ondernemers focussen zich puur en alleen op het verkrijgen van nieuwe klanten door het maken van zoveel mogelijk reclame om de naamsbekendheid te vergroten. Dit alles in de hoop dat het ze nieuwe klanten en dus meer omzet zal bezorgen. Een hele simpele manier van meer omzet te genereren wordt vaak over het hoofd gezien. Welke manier dat is? Dat ga ik je nu vertellen.

Bestaande klanten benaderen

Nieuwe klanten benaderen is natuurlijk een mogelijkheid, maar makkelijker is het om met bestaande klanten het contact opnieuw aan te halen. Wanneer zij al eens een dienst of product van je hebben afgenomen, zijn ze bekend met de kwaliteit en werking ervan. Misschien is het gewoon niet in ze op gekomen om je weer te bellen voor een nieuwe afspraak.

Hoe begin je

Begin bij het benaderen van klanten die nog niet zo’n lange tijd geleden iets bij je afgenomen. Bijvoorbeeld een klant waarvan jij drie maanden geleden het paard een paardensportmassage hebt gegeven. Je belt met de vraag hoe het nu gaat en of er vooruitgang te zien is in het rijden. Zo breng je het gesprek op gang. Het is hierbij vooral belangrijk goed naar de klant te luisteren. Hoe heeft hij of zij de massage ervaren en waar is nog behoefte aan. Daar speel je vervolgens haarfijn op in door een passend aanbod te doen. Je zult merken dat het makkelijker is om met bestaanden klanten contact op te nemen en daar een nieuwe opdracht uit te slepen, dan bij ‘koude’ contacten, die nog geen ervaring hebben met jou en je bedrijf.

Keep it simple!

Soms ligt iets zo voor de hand, dat je er niet aan denkt. Je hoeft niet altijd hele moeilijke, dure of ingewikkelde toeren uit te halen om meer omzet te genereren met je bedrijf. Grijp de eenvoudige en meest voor de hand liggende oplossingen aan om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Leuke bijkomstigheid is tot slot nog dat het je niets kost. Je hoeft geen advertenties te maken, drukwerk te verzorgen of op beurzen te staan. Je hebt alleen een telefoon nodig!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *