Omring jij je met de juiste mensen?

Eén van de allerbelangrijkste lessen die ik geleerd heb in mijn ondernemerschap is dat het zo ontzettend belangrijk is om je te omringen met succesvolle en inspirerende ondernemers wanneer je naar het volgende level wil groeien met je bedrijf.

 

Je kent de gezegde vast wel:

“je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je omgaat”

Dit geldt zeker ook voor je business. Met wie breng jij je tijd door?

 

Eenzaam

Misschien deel je de ontwikkeling van je bedrijf eigenlijk met maar heel weinig mensen, of zelfs niemand. Je werkt tenslotte alleen en bij het personeel dat je hebt kun je je ei niet kwijt. Je struggelt iedere dag weer met het maken van keuzes. Hoe moet je nu groeien? Hoe kom je aan nóg meer klanten en meer omzet? Wanneer komt het moment dat je bedrijf nu écht goed van de grond komt?

Natuurlijk, je hebt het er thuis over, op verjaardagen misschien eens met familie of op stal met vriendinnen. Je krijgt al gauw de overtuiging naar je toe geslingerd dat er in de paarden toch niets te verdienen valt, dus waarom zou je überhaupt ondernemen. Maar jouw drang naar meer die is enorm. Je wilt zoveel meer mensen blij maken met jouw producten of dienst. Je weet dat je iets goeds te bieden hebt. Je weet dat er zoveel meer uit je bedrijf te halen valt. Je mist mensen om je heen waar je je verhaal aan kwijt kunt, waar je de dilemma’s waar je tegenaan loopt mee kunt delen en die echt in JOU geloven!

 

Mijn eigen ervaring

Zelf heb ik ervaren hoeveel het uitmaakt met wie je je reis als ondernemer deelt. Eind 2014 organiseerde ik een meeting voor andere ondernemers met een bedrijf in de paardenbranche. We waren met zo’n twaalf ambitieuze ondernemers, deelden onze passies, doelen en ook onze plannen om ze te verwezenlijken.

Het was zo gaaf om te zien hoeveel concrete ideeën en tips naar boven kwamen om elkaar verder te helpen. De inzichten en kansen die aan het licht werden gebracht had ik zelf namelijk niet gezien. Ik wist, alleen kom je ver, maar samen kom je veel verder.

 

Gamechanger

Meteen die avond hakte ik de knoop door en startte ik een Business Mastermind. Precies 3 jaar geleden kwamen we voor het eerst samen en sindsdien hebben we wekelijks contact en met grote regelmaat komen we een dag samen. Met wie spar jij over je business?

Iedere keer weer verheug ik me op de Masterminds. Op de terugreis zit ik altijd weer bomvol energie en ben ik in gedachte al mijn actiepunten al aan het uitvoeren. Doordat ik mij omring met succesvolle en hele leuke ondernemers is mijn business echt veel harder gegroeid. En inmiddels voelen die ‘businessbesties’ echt wel meer dan alleen zakelijke contacten. Gaaf!

Als jij behoefte hebt aan meer inspiratie en motivatie zou ik je echt aanraden om je aan te sluiten bij een Business Mastermind. Wil je weten waarom?

 

10 reden om je aan te sluiten bij een Mastermind

1. Je kunt je ei kwijt. Alle dagelijkse dilemma’s waar jij tegenaan loopt kun je delen. Nog fijner is dat ze ook echt begrepen worden. He, wat een opluchting!

2. Je krijgt feedback op je ideeën. De andere ondernemers willen niets liever dan dat ook jij tot je volle potentie komt en je business keihard gaat groeien. Ze geven je dan ook heel graag van eerlijke feedback.

3. Brainstormen over kansen en mogelijkheden om te kunnen groeien. Je ontvangt tips waar je zelf nog niet op gekomen was en weer hele nieuwe kansen aan het licht brengen.

4. Je boort een compleet nieuw netwerk aan. Je mede-Masterminders hebben allemaal ook een heel netwerk van mensen die jij nóg niet kent, maar wellicht wel heel interessant zijn voor je business, nieuwe mogelijkheden.

5. Je maakt geforceerd tijd vrij om AAN je bedrijf te werken. Je laat het thuisfront even achter, begeeft je in een andere omgeving en wordt door niemand gestoord. Zo kun je je bedrijf beter van een afstand bekijken, waardoor je weer nieuwe inzichten krijgt en nieuwe kansen gaat zien.

6. Je kunt continue rekenen op hulp wanneer je advies nodig hebt of iets wilt delen. Naast de meetings heb je meestal dagelijks met elkaar in contact om die goede vibe vast te houden en elkaar scherp te houden. Superfijn!

7. Je hakt sneller knopen door. Daar waar jij soms heel erg twijfelt over de volgende stap in de groei met je bedrijf, kunnen andere je laten inzien dat dit vaak juist glashelder is.

8. Tijd doorbrengen met gelijkgestemden! Soms is het gewoon heerlijk om eens lekker te kunnen kletsen over business met gelijkgestemden. Je hoeft niets uit te leggen en je hoeft je niet continue te verdedigen. Ze snappen je gewoon! Heerlijk!

9. Je wordt accountable gehouden. Doelen stellen is heel leuk, maar het gaat er natuurlijk om dat je ze ook behaald. Daar zorgen je mede-Masterminders wel voor.

10. Resultaten! Doordat je heel actiegericht bezig bent verspil je geen tijd en ben je gefocust bezig aan het behalen van je doelen. Het logische gevolg is dat je al heel snel resultaten gaat zien. Dat is zo’n motivatie en uiteindelijk het allerbelangrijkste: het brengt je business naar het volgende level!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *