Mijn weg naar de Grand Prix #3

“You don’t have to see the whole staircase to take the first step!” Hele mooie quote die in mijn vriendin Conny opkwam voor mij toen ik gisteren bij haar op de koffie was. Ik kwam even spieken hoe de verbouwing van haar nieuwe accommodatie vorderde en om even gezellig bij te kletsen. Deze keer had ik geen nette kleren aan, maar een paardrijbroek en warme outdoor boots.

Les op een Inter2 paard
Het was mijn vrije dag, speciaal ingepland als ‘nageniet-dag’ na het Inspiratie Event van afgelopen zondag. Natuurlijk kon een ritje in het zadel niet ontbreken. Sinds december ga ik één keer per maand lessen bij Myrna van Wijk. Ik vind het zo bijzonder dat ze haar paarden aan mij ter beschikking stelt om het rijden weer op te pakken en daarmee stappen te kunnen zetten richting mijn droom om Grand Prix te rijden. Maandag was het Entree, haar Inter2 paard, waar ik van mocht genieten. Wauw, hoe gaaf is dat! En dat was het hoor! Zo fijn afgesteld en zo scherp op de hulpen, heel leerzaam om te ervaren hoe het moet voelen waar ik naartoe werk: de Grand Prix! Eigenlijk heb ik dus even kunnen ‘proeven’ van mijn droom. En dat smaakt naar veeeel meeeeeeer 🙂

Mijn plan 
Terug naar Conny, waar ik dus na het rijden even op bezoek was gegaan. Ze vroeg: “wat is je plan eigenlijk om naar de Grand Prix te komen?”. Goede vraag natuurlijk en misschien heb je zelf die vraag ook wel. Mijn antwoord was: “ik heb helemaal geen plan. Wel weet ik waar ik uit wil komen, maar hoe ik daar precies ga komen weet ik niet. Mijn aanpak is als volgt: ik weet waar ik nu sta en dat ik heel bewust de keuze kan maken voor wat op dit moment mijn beste move kan zijn”.

Chaos en ontregeling
“Met 3 kleine kinderen en een business is het best een uitdaging om ineens weer paarden in je leven te passen, praktisch gezien. Voor nu voelt dit niet als de beste eerste stap, maar zou het eerder zorgen voor chaos en ontregeling in mijn leven. Dit betekent niet dat ik stil moet zitten totdat ze allemaal groot zijn en daar wel meer ruimte voor is. Daarom heb ik heel goed nagedacht over wat voor mij op dit moment het allerbeste is wat ik kan doen om naar mijn droom toe te werken.

De eerste tree
Manegelessen? Bijrijdpaard weer? Beide gaan naar mijn mening mij nu niet heel snel naar mijn droom toe brengen. Lessen op een leerpaard, yes, dát gaan mij verder brengen. Dat in combinatie met CrossFit, waardoor ik sterker word, mijn conditie verbeter en aan mijn core stability werk (super belangrijk wanneer je paardrijd) is voor mij nu de eerste tree van de trap. Wat de volgende tree is? Geen idee en dat hoeft ook niet. De volgende stap dient zich vanzelf aan wanneer ik in beweging blijf en daarin de beste keuzes maak op dat moment.”

Ondernemerschap
Dit werkt precies ook zo in het ondernemerschap. Je hoeft geen perfect plan te hebben om van start te kunnen gaan. Wat je wel nodig hebt is een heel helder beeld van je einddoel en een bewuste keuze voor het maken van de beste eerste stap, de eerste tree van de trap, op dat moment. De volgende tree wordt vanzelf zichtbaar wanneer je dichterbij komt.

Nu jij!
Wat is jouw einddoel en welke eerste stap kun jij op dit moment zetten om daar naartoe te werken? Laat het me weten in een reactie hieronder, want ik ben super benieuwd naar jullie dromen en de stappen die jullie zetten om daar te komen.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *