Mijn weg naar de Grand Prix #1

** Mijn weg naar de Grand Prix **

Ik ben nu een paar weken (sinds jaren ivm zwangerschappen) weer flink fanatiek aan het sporten. Mijn wens was al een hele tijd om iets met krachttraining te gaan doen, om sterker te worden, fitter te worden en natuurlijk een mooier lichaam te krijgen. Ik had alleen echt totaal geen motivatie om naar een ‘gewone’ sportschool te gaan. In het verleden gaf het me namelijk altijd zo’n gevoel dat je er meer komt en bekeken wordt dan dat iedereen er komt om zichzelf te verbeteren én elkaar te helpen. Daarnaast had ik ook nog de angst dat ik de oefeningen niet veilig en correct zou uitvoeren en m’n doelen niet zou behalen. Het resultaat was dat het sporten dus nog niet echt een heel grote prioriteit had gekregen.

Toen ik begin deze maand mijn eigen paardendroom deelde besloot ik dat mijn eerste stap zou zijn om mezelf mentaal en fysiek supersterk te gaan maken. Ik geloof dat dat me enorm gaat helpen om mijn droom om de Grand Prix te halen echt gaat helpen. Maar die sportschool…. dat zou ‘m niet worden. Wat dan wel?

Vorig jaar zag ik op Netflix een docu over CrossFit. Alhoewel het natuurlijk wel de top was die je voorbij zag komen en het er echt bizar heftig uitzag, werd ik er wel helemaal enthousiast van. In januari had ik wel goede schoenen gekocht, maar die lagen een beetje verstoffen in de kast. Herkenbaar voor iemand ;)?

Deze zomer las ik het boek de 5 seconderegel van Mel Robbins (echt een aanrader!) en mede dankzij dat boek heb ik de stap gezet, CrossFit it is en I LOVE IT!

Ik ben pas een paar weken bezig, maar ik voel en zie nu al echt verschillen. Niet alleen qua energie, kracht, uitvoer van de oefeningen, uithoudingsvermogen, maar vooral ook in mijn houding. Zo gaaf en motiverend! Ik train nu 4x per week om het wat op te bouwen. Maar, de dagen dat ik er niet ben kriebelt het enorm om te gaan. Zo fijn om onder deskundige begeleiding op een veilige, maar zeker uitdagende manier aan een fittere, sterkere en mooiere Gwenda te werken!

The only way is up!

Ik ben echt superbenieuwd wat jullie eigenlijk aan sport doen om sterker en fitter te worden? Hoe vaak train je en wat heeft het je al gebracht?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *