Kan niet? Ik doe het gewoon!

Goede voornemens, ieder jaar weer een moetje, waar ik tegelijkertijd ook een hekel aan had om over na te denken. Net alsof ik tot dan toe niet goed genoeg presteerde en het beter moest. Het gaat niet om moeten, maar om willen.

Dit jaar heb ik er dan ook bewust voor gekozen het anders aan te pakken.

16 december
Belangrijkste dat ik niet meer zo gehecht ben aan een datum, een nieuwe maandag, een nieuwe maand. Ieder moment is een moment waarop je weer nieuwe keuzes kunt maken. 1 januari is maar een datum is, net als bijvoorbeeld 16 december.

Dat was namelijk de dag dat ik echt genoeg had van die tweede lockdown en vooral het gebrek aan sporten. Ik probeerde wel dagelijks lekker te wandelen, maar echt mijn lichaam flink aan het werk zetten met gewichten miste ik enorm. Tot ik iemand hoorde over het lopen van een marathon, waarbij ik dacht… “Hardlopen: vreselijk, ik kan het niet en ik vind het niet leuk”. Iets wat ik mijn leven lang (!) mezelf al voorhoud en waar ik ineens helemaal klaar mee was.

Kan niet..?
Van het één op het andere moment was ik helemaal klaar met het mezelf voorhouden dat ik dingen niet kan of niet leuk vind. Mijn nieuwe motto is: Hoe graag zou ik het willen kunnen en het superleuk vinden? Heel graag? Dan … Ik doe het gewoon!

Ik doe het gewoon!
Zo begon ik met hardlopen. Ik kan niet hardlopen? Wat is dat nou voor een onzin. Ik doe het gewoon! De volgende ochtend meteen begonnen, schoenen aan, simpel trainingsschema opgezocht als houvast en ik ben gegaan. Inmiddels ben ik een aantal weken verder en loop ik zo’n 4-6 keer per week hard en ben ik gegaan van standje ‘piepen’ bij 30 sec. hardlopen naar nu 15 minuten achter elkaar zonder gepiep ;). En ik vind het nog leuk ook.

Op 16 december ging ik dus de uitdaging aan om mezelf niet meer wijs te maken dat ik iets niet kan terwijl ik het stiekem van binnen heel graag zou willen. Ik heb als voorbeeld nu hardlopen gebruikt, maar je kunt dit natuurlijk ook op zakelijk vlak doen.

Wat is iets wat jij stiekem al heel lang graag zou willen kunnen (persoonlijk/zakelijk) en zou willen leuk vinden waarvan je jezelf wijs maakt dat jij dat niet kan of leuk vindt?

Foto: 11A Fotografie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *