In hoeverre geef jij gehoor aan je passie?

Voor de meesten is het een jarenlange zoektocht: het vinden van je passie. Veel vragen schieten door je hoofd en vaak is het een verwarrend proces. Vind ik deze hobby niet gewoon alleen maar heel erg leuk? Of, ben ik niet gewoon heel erg goed hierin? Of, vind ik dit niet heel leuk omdat ik er veel vanaf weet? Of is het écht mijn passie?

Het moment dat je het zeker weet: dit is mijn passie! Ik wil niets liever dan iedere dag hiermee vullen. Dat is zo’n fantastisch gevoel! Maar, dan komt de praktische kant van het leven om de hoek kijken (geld verdienen, combineren met kinderen, geen geschikte ruimte om je passie uit te voeren of een partner die je niet support) waardoor je je passie al gauw weer aan de kant zet. Toch blijft het iedere dag weer knagen: waarom moet ik zo mijn leven in vullen? Waarom moet ik iedere dag chagrijnig opstaan en met een lang gezicht, in de file, naar een baan toe rijden waar ik absoluut niet gelukkig van word?

Je bent niet de enige! I’ve been there! En ook ik heb de nodige tranen gelaten van frustratie, omdat ik niet wist waarom “iedereen” (voor mijn gevoel) wel gelukkig is (yeah, right!) en zijn passie volgt (grapjas!) en ík niet. Ik weet echt precies hoe je je voelt!

Alan Watts

Alan Watts (1915 – 1973) was een Engelse filosoof, schrijver en hoogleraar. Hij publiceerde meer dan 25 boeken over thema’s als de zin van het leven, je identiteit en het menselijk geluk. In dit filmpje spreekt hij over het belang van je passie en waarom het zo belangrijk is om gehoor te geven hieraan. Niet alleen voor jou, maar ook voor jou naasten!

Bekijk het filmpje of misschien wel een paar keer. Ik heb het filmpje al vaak gezien en de tekst al vaak gehoord, maar het boeit me iedere keer weer of misschien zelf wel meer. Ik ben benieuwd wat het filmpje met jou doet. In hoeverre geef jij gehoor aan je passie? Laat hieronder een reactie achter.

 

4 antwoorden
 1. Ella gorte
  Ella gorte zegt:

  Super!.. Helaas heeft het 8 jaar geduurd of eigenlijk langer voor ik dit ook echt durfde. Dit soort filmpjes zijn een inspiratie en geven je het gevoel /motivatie om door te gaan.

  Ik half jaar geleden mijn goed betaalde baan vaarwel gezegd en tijd genomen om mijn hart te leren volgen. Nu sta ik aan het begin van een klif om te gaan springen dood eng. Maar goed wat is het ergste dat je kunt overkomen.. En als je nooit probeert zul je het nooit weten..

  Ik ben benieuwd wat de workshop evt voor mij nog aan toegevoegde waarde zou kunnen zijn wamt klinkt wel erg leuk! Ik sta dus op het punt om zelfstandige te worden..

  Beantwoorden
  • Gwenda | My Equine Business
   Gwenda | My Equine Business zegt:

   Hee Ella, wat een dappere stap van je om je goed betaalde baan op te zeggen. Precies zoals je zegt: wat is het ergste dat je kunt overkomen? Je zult alleen maar achteraf spijt hebben van het niet geprobeerd hebben. Toch? Gaaf hoor! Ik ben benieuwd wat voor een bedrijf je gaat starten. Als je het leuk vindt om er iets over te vertellen, mag je me ook mailen hoor: info@myequinebusiness.nl. Leuk dat je woensdag meedoet met de workshop! Tot dan!

   Beantwoorden
 2. Sharon Böckling
  Sharon Böckling zegt:

  Ik vind het een indrukwekkend filmpje filmpje, Alan Watts heeft een prettige stem en praat duidelijk (fijn als engels niet je sterkste punt is haha). In elk geval ga ik verder met mijn lijstje wat ik eigenlijk alweer een beetje aan de kant had geschoven. Gelukkig ben ik al aardig op weg, ik kijk uit naar de workshop van woensdag !

  Beantwoorden
  • Gwenda
   Gwenda zegt:

   Hoi Sharon, wat leuk om te horen dat het filmpje van Alan Watts je zo heeft geïnspireerd. Het is inderdaad goed te volgen, waardoor je de essentie van het filmpje goed meekrijgt. Wat goed dat je ook weer de draad oppakt met je lijstje. Het gaat altijd met vlagen, dat is met alles in het leven. Maar bedenk je: what you focus on expands! Dus ga ervoor! Leuk dat je woensdag meedoet met de online workshop! Tot dan!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *