gewoonten professional leergierigheid

Gewoonten van een professional: Leergierigheid!

Je bent er helemaal klaar voor. Je bent er klaar voor om de volgende stap te gaan zetten, om een probleem op te lossen of om nu eindelijk in actie te komen en je doel te gaan halen. Je schreeuwt het van de daken (of juist niet, om jezelf in te dekken mocht je het toch niet behalen), je gaat ervoor. Natuurlijk weet je al precies hoe je het gaat aanpakken? Toch? Je hebt het in het verleden al vaker geprobeerd of van anderen gehoord wat wel of niet werkt.

Bedenk je het volgende. Je staat waar je nu staat door de acties die je in het verleden hebt verricht. Dus dat wat jij in het verleden hebt gedaan heeft je gebracht waar je nu bent. En, ben je daar blij mee? Waarschijnlijk nog niet helemaal, want dan zou het probleem wat je hebt immers al zijn opgelost. Of dan had je het doel wat je voor ogen hebt al behaald. Je kunt er nu voor kiezen om de stappen te gaan zetten waarvan jij denkt dat ze goed zijn, die werken of die comfortabel voor je zijn. Wees je er heel bewust van dat wanneer je dat doet, je weer hetzelfde resultaat zal krijgen als in het verleden. Wil je échte verandering? En dat wil je natuurlijk! Dan zul je écht andere keuzes moeten maken.

Hoe pakken professionals het aan?

Professionals stellen zich te allen tijde enorm leergierig op. Ze staan overal voor open, geven alles een kans en gooien vooroordelen (wat wel of niet zou kunnen werken) over boord. Ze zijn leergierig. Ze zijn bereid om alles een kans te geven. Ze vertrouwen er op dat mensen die al bereikt hebben wat jij nog nastreeft weten waar ze het over hebben, door hun eigen ervaring. Neem de adviezen serieus en ga er mee aan de slag. In plaats van ‘dit werkt niet voor mij’ of ‘daar geloof ik niet in’ stellen zij zichzelf de vraag ‘wat kan ik hiervan leren?’, ‘wat kan ik hier wél uithalen?’. Give it a try and make it happen!

Dus ben jij er nu klaar voor om aan de slag te gaan, je problemen op te lossen, de volgende stap te zetten en je doel te gaan halen?

Aan de slag in 4 stappen:

  • Gooi al je vooroordelen over boord.
  • Stel je open om te leren.
  • Zie overal mogelijkheden in.
  • Vertrouw op het advies van anderen (vooral van hen die al bereikt hebben wat jij nastreeft).

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *