Gewoonten professional commitment

Gewoonten van een professional (deel 3) – Maak een commitment!

Er is één gewoonten die alle professionals heeft gebracht waar ze nu zijn: commitment! In tegenstelling tot wat vele veronderstellen maken veel succesvolle ondernemers geen uitgebreide plannen en denken ze niet lang na over strategieën en tactieken. Ze geloven in het idee dat ze hebben. Ze geloven erin dat het bedraagt aan het vooruit helpen van hun klanten. Dus juist het tegenovergestelde is waar ze van overtuigd zijn: maak met volle overtuiging een commitment en ga meteen over tot actie. De details kun je onderweg uitzoeken…

“Commit first, figure it out later” – Grant Cardone

Geen tijd voor plannen

Kansen onderzoeken, concurrenten analyseren en het maken van plannen zijn allemaal manieren om tijd te ‘vullen’ zonder dat het iets direct oplevert. Het houdt je zogenaamd bezig! Moet jouw idee tot in de puntjes onderzocht, georganiseerd en voorbereid worden, voordat je de beslissing maakt het uit te voeren (of niet)? Voor je het door hebt raak je verdwaalt in de kleinste details. Heb je een idee waar je enthousiast van wordt? Wacht dan niet en voer het meteen uit; oók als je niet alles tot in detail hebt uitgedacht. Besef je dat je geen tijd hebt om te broeden op een idee. Voor je het weet gaat er een concurrent met je idee vandoor. Dan baal je dat je al die tijd hebt besteedt aan het maken van een plan en niet meteen de stap hebt genomen.

Zet je commitment kracht bij

Een commitment is een belofte die je maakt. Je maakt de belofte dat je hoe dan ook iets doet of gaat bereiken. Natuurlijk is het makkelijk om een commitment te maken met jezelf. Dan is het alleen ook makkelijk om het weer onderuit te schoppen, als het bijvoorbeeld niet wil lukken. Maar, wat veel succesvolle ondernemers doen is het delen van hun commitment met de buitenwereld. Dit kun je op een super simpele manier doen. Zo kun je op je website of Facebook pagina een bericht zetten waarin je de aankondiging doet van de clinic die je gaat geven. Ookal heb je nog geen idee welke locatie geschikt en nog beschikbaar is, wat de invulling zal zijn en hoe je het wilt promoten: spreek het uit!

Details komen later

De details komen wel, want je hebt een deadline en dat maakt dat je gefocust aan de slag zult gaan om je belofte waar te maken. Je zult merken dat je effectiever werkt en het allemaal uiteindelijk minder groots is dan je had verwacht. Onderweg leer je vaak dingen die je bij het ‘organiseren’ op papier niet tegen gekomen zou zijn. Reden genoeg om

Uit je comfortzone

Natuurlijk is het spannend om een commitment te maken en uit te spreken, maar de enige manier om vooruitgang te boeken is door te stappen te maken en uit je comfortzone te gaan.

Mijn commitment

Ik zal je mijn commitment vertellen. In maart wist ik ineens wat hetgeen was waar ik al een paar jaar naar op zoek was. Ik ben helemaal geen topruiter, maar heb wel een grote passie voor paarden. Het was mijn droom om deze passie te combineren met mijn kennis en ervaring over ondernemerschap. Het bleef aan me knagen en ik kon het niet loslaten. Hoe kan ik dit nu gaan combineren. Ineens wist ik het: ik ga andere paardenliefhebbers helpen om van hun hobby hun business te maken. Dat was zo’n gaaf moment! Ik heb geen marktonderzoek gedaan, geen plannen gemaakt, maar ik ben er VOL voor gegaan. In mei is mijn website online gegaan (nog een commitment: ik wilde ‘m zelf maken). Nu, 5 maanden nadat ik met het idee van My Equine Business gekomen was, heb ik al zoveel mensen mogen inspireren met mijn blogs, mogen helpen met de Business Boost en staat er voor 12 september een super gaaf event op de planning, speciaal voor starters. Dit had ik nooit bereikt wanneer ik eerst een heel plan had gemaakt en alles tot in detail had uitgeplozen en uitgewerkt. Ja, ik ben uit mijn comfortzone gegaan, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb!

Dus, welk commitment ga jij maken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *