En dit is mijn paardendroom

Deze foto is alweer van ruim 2,5 jaar geleden. De laatste keer dat ik op een paard zat. Ineens mis ik het enorm!

Het was november 2015 en net op het moment dat ik op het punt stond om mij aan te melden voor mijn allereerste wedstrijd met ‘Arie’ kreeg ik van haar eigenaresse het bericht dat ze haar zou verkopen. In eerste instantie baalde ik natuurlijk flink. Ik zag mijn droom ineens in duigen vallen. Wat ik wilde was heel goed kunnen paardrijden en een topamazone worden! Ookal had ik daarvoor nog een lange weg te gaan, ik wilde het echt dolgraag en eindelijk leek het moment daar te zijn dat ik op wedstrijd met haar kon gaan. Een grote stap voor mij. Iets waar ik heel erg naartoe had gewerkt en geleefd. We waren er klaar voor. Wat een domper dat dat nu niet meer door kon gaan en dat ik haar niet meer kon rijden. Wat een lieve merrie was het!

Op dat moment was ik 11 weken zwanger dus met het vertrek van Arie was het eigenlijk niet meer dan logisch dan dat ik een stapje terug zou doen met de paarden en me zou focussen op de komst van onze dochter. Sindsdien heb ik mezelf eigenlijk al die tijd ‘beschermd’. Dat deed ik door mezelf (en zeker ook naar buiten toe) het verhaal te vertellen dat ik niet persé haast zou hebben met het rijden en dat ik toch niet zoveel ambitie in het rijden heb. Gewoon recreatief dressuurmatig rijden, dat was zogenaamd helemaal prima voor mij. Zo maakte ik het voor mezelf niet al te moeilijk… dacht ik…

Niets is minder waar. Ik hield mezelf gewoon voor de gek.

Als je me langer volgt dan is het je vast niet ontgaan dat ik zowel in 2016 als in 2017 een lief kindje heb mogen verwelkomen in ons gezin. We zijn nu met zijn vijven en dat voelt helemaal compleet. Voel me superblessed dat ze in mijn leven zijn! Naast de kinderen was het voor mij ook een grote droom om andere paardenliefhebbers te helpen om een leven te creëeren waarbij ze iedere dag hun droom mogen leven, vanuit hun passie én daarmee ook hun geld kunnen verdienen. Die droom is uitgekomen en daarmee kan ik zelf ook iedere dag genieten van mijn passie voor de paarden en mijn passie voor ondernemerschap.

Tot nu toe heb ik al grote dromen waar mogen maken in mijn leven maar er is er één die ik tot nu toe nog een beetje stil heb gehouden. Ik durfde nog niet te geloven dat het voor mij weggelegd zou zijn en dat het mogelijk was om het te behalen. Daar komt nu verandering in, want nu is de tijd rijp om die grote droom de ruimte te geven. Ja, ook mijn dromen mogen er zijn, mag ik vertellen, uitdragen. Ze mogen uitkomen en ik hoef mezelf niet meer in bescherming te nemen.

Ik ben er helemaal klaar voor en ben zo blij om dit met jullie te mogen delen!

Jaaaaa, het is mij allergrootste droom om gewoon megagoed te kunnen rijden, om mee te mogen draaien in de top van de dressuur! Om ook zo mooi in harmonie te kunnen zijn met een paard, samen als een team. Niet als een doel op zich maar om het hele proces van de beste, gezondste en gelukkigste versie van mezelf te worden en dit ook mijn paard te gunnen. Samen het traject aan te gaan, een topteam worden, samen genieten en samen de sterren van de hemel rijden! En dan weet ik zeker dat ook ik mag gaan shinen in de ring!

Ik weet, ik voel, dat ik deze reis samen met een mooi paard mag gaan maken. Mag gaan leren, mag gaan inspireren, vanuit harmonie maar zeker ook vanuit ambitie! So ready for it!

Ja, ik sta nog aan het begin als B/L amazone.
Ja, ik ben ‘al’ 29 jaar.
Ja, ik ben moeder van 3 kleine kinderen.
Ja, ik ben druk met een eigen bedrijf en een huishouden.
Nee, ik heb geen ouders die uit de paardenwereld komen.
Nee, ik heb geen dikke sponsor.
En nee, dit zijn geen excuses die mij ervan gaan weerhouden om mijn dromen waar te maken.

Sterker nog: het is mijn missie om iedereen met een passie voor paarden te inspireren en te helpen om gehoor te geven aan die droom, om het te leven. Iedere dag weer.

Natuurlijk vind ik het spannend om dit te delen, maar het leven is te kort. Ik maak het van dichtbij mee. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn tante Marieke op 49-jarige leeftijd. Ze overleed aan kanker en liet daarbij 5 thuiswonende kinderen achter. En nu wéér, een tante die ernstig ziek is en kanker heeft in een vergevorderd stadium. Ze heeft nog 3 thuiswonende kinderen. Toch niet weer he…?

Zij was diegene bij wie ik als klein meisje voorop het zadel zat. Op de IJslanders maakten we mooie ritjes door de bossen. Bij haar logeerde ik en zwommen we met de Shetjes in het ‘paardenzwembad’ in het weiland. Bij haar voelde ik me mega stoer toen ik als brugklasser op haar dekhengst mocht rijden. Zij liet mij ervaren hoe bijzonder paarden zijn en hoeveel plezier je met ze kunt hebben en daardoor een intens gevoel van geluk kunt ervaren.

Lieve tante Lucia, bedankt dat je me er aan helpt herinneren dat NU het moment is om voor mijn dromen te gaan. Om me door niets of niemand te laten weerhouden. Alles is mogelijk. Ik geloof dat ik megagoed kan paardrijden en ben klaar voor het avontuur!

Zo. Dit is zo’n opluchting! Zo spannend om te delen, maar zo fijn om er nu helemaal voor te mogen gaan!

Het lijkt mij superleuk om mijn reis met jullie te gaan delen. Wat zouden jullie leuk vinden als ik met jullie deel en hoe zouden jullie het leuk vinden om dit te volgen? Laat het hieronder in een reactie achter.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal en ik kijk echt enorm uit naar dit avontuur!

PS: volg je me al op Instagram? Leuk als je me volgt: @gwendamelssen

22 antwoorden
 1. Jojanneke
  Jojanneke zegt:

  Wat super leuk dat je je droom gaat uitvoeren! En het kan echt ? Ik heb zelf 3 kleine kinderen (6,4,1), een man met een onregelmatige baan, zelf werk ik ook 3dagen en ik heb een paard. Het is een geplan en manlief en ik leven soms wat langs elkaar heen, maar ik zou het niet anders willen ? Wedstrijden rijden staat op een iets lager pitje, maar ook dat doen we wel.
  Ik vind het inspirerend om te lezen dat toch meer paardrijdende moeders deze droom naleven! Lijkt me erg leuk om mee lezen en mee te leven met jou droom!

  Beantwoorden
 2. Rina
  Rina zegt:

  Hoi Gwenda, ga er voor! Ik droom ook nog steeds dat ik ooit heel goed zal kunnen rijden, ondanks dat ik 56 ben. Maar tot nu toe heb ik ontzettend leuke paarden gehad, maar nooit die ene waar het mee ging lukken om verder te komen in de M. Maar dromen houden je aan de gang, motiveren om te trainen. En wie weet vind ik dat paard nog eens. Gelukkig ben je voor paardrijden nooit te oud! Dus doen!

  Beantwoorden
 3. Anne Blom
  Anne Blom zegt:

  Lieve Gwenda,

  Mooi verhaal en mooie droom! Ik kan alleen maar zeggen; leef in het NU inderdaad;
  Volg je hart en je dromen en heb vertrouwen in jezelf. Dit gaat je zeker lukken en komt niet voor niets op je pad nu…
  Ik ga je zeker volgen, leuk als je ons meeneemt in de ontwikkelingen van jou en het paard, de ups en de eventuele downs zoals het nou eenmaal in het leven kan gaan. Wees jezelf dat maakt je juist zo’n mooi mens en fijn om te volgen.
  Ik zeg hoppa #girlpowerrrr en #horsepowerrrr aan en go with the flow! En… vergeet vooral niet te genieten 😉

  Grtsss Anne

  Beantwoorden
 4. Dominique
  Dominique zegt:

  Hoi Gwenda,
  Een erg mooie droom!! Ga ervoor! En zoals je zegt het leven is te kort!
  Ik had een droom om met mijn paard het z-springen te gaan halen. Ik was goed op weg, zou bijna de overstap naar M maken, toen mijn paard bij vlagen ernstig ziek werd en toen ik uiteindelijk dacht dat hij er helemaal bovenop was is hij plotseling gestorven op 10-jarige leeftijd. Ik heb nu al 2 jaar niet meer gereden.. Ontzettend jammer, daarom kan ik alleen maar tegen anderen zeggen maak je droom waar! Ik wens je heel veel succes en geniet van de tijd met je paard, dat is het allerbelangrijkste. Liefs Dominique

  Beantwoorden
 5. Monique Martens
  Monique Martens zegt:

  Jaaaaa wat goed! Super zeg! Ik snap je gevoel heel goed en heel stiekem kamp ik eigenlijk met hetzelfde. Druk met je eigen bedrijf, je gezin met 2 kleine kinderen en ga zo maar door. Ook ik zet om diverse redenen het paardrijden voorlopig uit mijn hoofd. Ik hoop dat ik net zo dapper ga zijn als jij als de tijd daar is dat ik alles dusdanig op de rit heb dat ik toe kan geven aan die droom!

  Beantwoorden
 6. Sharon
  Sharon zegt:

  Woehoee, dit is wel echt een you-go-girl-dingetje hoor!
  Ik vind het stoer dat je het met ons deelt en de manier van schrijven/denken, top!
  Neem ons vooral mee op je avontuur, hartstikke leuk!

  Beantwoorden
 7. Joyce Matthijssen
  Joyce Matthijssen zegt:

  Wauw Gwenda! Zo mooi dat je niet alleen aan de dromen van anderen denkt, maar ook voor jezelf kiest!!
  En als deelnemer van de online training heel fijn om te zien dat jij zelf ook echt de tips en trucs toepast die tijdens de training naar voren komen ?
  Ik wordt er helemaal enthousiast van!
  Ontzetten leuk als we jouw reis via social media kunnen volgen en daardoor geinspireerd kunnen blijven ?

  Beantwoorden
 8. Deborah
  Deborah zegt:

  Wauw Gwen, wat een inspirerend verhaal. Heerlijk dat je zo voor je dromen wilt gaan! Heel heel heel veel succes en plezier met het waarmaken hiervan. Dat het maar een mooie reis mag worden!

  Beantwoorden
 9. Rachel
  Rachel zegt:

  Wat mooi Gwenda, prachtig om dromen te hebben! Ik wilde vanaf mijn 15e Z-dressuur rijden, instructrice zijn en wonen in de bossen met paarden aan huis, en nu, 27 jaar later, is het allemaal gelukt, dus geef nooit op!

  Beantwoorden
  • Gwenda | My Equine Business
   Gwenda | My Equine Business zegt:

   Hee Rachel, wat gaaf dat het allemaal gelukt is! Fantastisch! Opgeven ga ik absoluut niet doen, want ik geloof dat ik mijn dromen waar kan maken! Ik zie het als het begin van mijn nieuwe avontuur en heb er zoveel zin in. Dank je voor je lieve reactie!

   Beantwoorden
 10. Conny
  Conny zegt:

  Wow Gwenda, wat mooi dat je dit deelt en zo voor je dromen wilt gaan. Ik wil je heeeeel veel succes wensen in dit traject. Ik heb overigens je account aangepast, zodat je nu toegang hebt tot Rien’s online training Van Basis tot Grand Prix. Ik verwacht dat dit mooi kan helpen bij het realiseren van je droom. Succes!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *